Scalp micropigmentation

SMP är en avancerad och kosmetisk pigmentering som utförs i hårbotten och som ger en illusion av en tätt rakat hårbotten med en full håruppsättning.

VAD ÄR SCALP MICROPIGMENTATION?

Vad är scalp micropigmentation?

 

Scalp micropigmentation, som oftast förkortas med SMP, är en effektiv och smärtfri behandling som kräver ett minimalt underhåll.

Illusionen uppnås genom att använda specialutrustning, organiskt pigment och att ha en teknisk förståelse för att kunna återskapa tusentals hårsäckar som liknar de verkliga.

Pigmentet sätts in med speciella nålar i det yttre lagret i hårbotten, i ett naturligt mönster som liknar ett naturligt hår mönster.

Så fungerar Scalp Micropigmentation

Om du någonsin har sett en stipplad målning – som främst består av små prickar – har du en uppfattning om hur mikropigmentering fungerar. Proceduren kan utföras på en rakad hårbotten eller på någon med långt hår. Det skapar ett utseende av naturliga hårsäckar.

Mikropigmentering i hårbotten innebär användning av en nål, precis som vid en vanlig tatuering.

Nålen sprutar in en liten mängd hårfärgsbläck i huden på huvudet i det övre hudskiktet. Det typiska instrumentet som används består av sex nålar som rör sig mellan 100-150 cykler per sekund.

Precis som en tatuering, har även scalp micropigmentation en konstnärlig komponent. Den som utför tatueringen måste såväl göra tekniska bedömningar som konstnärliga sådana. Att efterlikna folliklar och att få dem att se naturliga ut, och också matcha din hårfärg, är en väldigt komplicerad och metodisk process.

SÅ FUNGERAR SCALP MICROPIGMENTATION
SCALP PIGMENTATION HOS ILLUHAIR

Scalp pigmentation hos Illuhair

Varenda behandling på illuhair är speciellt designad och utförd efter just din hudtyp, din hårfärg och naturligtvis dina önskemål. Detta ger ett fantastiskt, trovärdigt och tillfredsställande resultat.

Scalp pigmentering ger dig illusionen av ett tjockhårigt hårbotten / kortsnaggat hår – det vi kallar för illuhair.

Du får tillbaka ditt hårfäste och kamouflerar din flintskallighet och eventuella ärr efter en eventuell operation.

Klicka här för att se våra kunders recensioner av vårt arbete

SCALP PIGMENTATION HOS ILLUHAIR

För- och nackdelar med pigmentering i hårbotten

När vi snackar om ett så komplext ämne som håravfall och de psykiska konsekvenserna detta ger, är det väldigt viktigt att vi förhåller en realistisk syn på vad scalp micropigmentation egentligen är.

SMP-behandling är helt enkelt en pigmentering i huden. Pigment deponeras på ett sätt som ser ut som hårstubbar. Detta är alltså inte riktigt hår, och det kommer aldrig att växa.

Pigmentering i hårbotten är en behandling som har ett antal fördelar, men också ett antal begränsningar.

PIGMENTERING I HÅRBOTTEN

Fördelarna med en SMP-behandling:

 • ger en illusion av tätt rakat / mycket kort hår
 • döljer ärr
 • inte ett kirurgiskt ingrepp
 • ingen medicin eller bedövning
 • håller i många år
 • relativt billigt jämfört med hårtransplantationer
 • ger ett omedelbart resultat
 • ser mycket verkligt ut
 • kan anpassas för att passa dina behov

Nackdelar med en SMP-behandling:

 • SMP deponeras under din hud
 • begränsar dina alternativ för att byta frisyr
 • du måste klippa / raka ditt eget hår mycket kort (helst 0,5 mm eller lägre)
 • SMP försvinner med tiden och bör friskas upp var 3-6 år
 • många terapeuter har ingen utbildning och därför varierar kvalitén på SMP behandlingar väldigt mycket

Är SMP behandling ett alternativ för just dig?

När det gäller håravfallslösningar finns knappast den perfekta lösningen, eftersom genetiskt förekommande håravfall och vissa former av sjukdomsrelaterat håravfall är irreversibla. Därför bör du hitta den håravfallslösning som bäst passar dina önskemål och behov.

Ett råd från oss till dig är att om du kan finna ro i att du har tunt hår eller är flintskallig så är detta bäst, vilket kan verka konstigt eftersom vårt levebröd är utifrån det faktum att vi utför scalp micropigmentation.

Men med handen på hjärtat måste vi säga att alla åtgärder mot håravfall, inklusive pigmentering endast ska tas till om håravfallet blivit något som du finner störande. Hvis du eksempelvis altid går med kasket for at gemme dit hårtab, bruger paryk, undgår at komme med på billeder, eller du føler dig hæmmet på grund af dit hårtab.

Scalp micropigmentation är något du borde se fram emot, och så länge du fattar ett beslut på en informerad grund kommer du att vara glad över din SMP-behandling. Det är därför viktigt att du får ett tillfredsställande svar på alla dina frågor så att du kan sitta ner och verkligen fundera över denna livsförändrande behandling med lugn, glädje och spänning.

Ring till oss

+45 28 26 00 83 

Tveka inte att kontakta oss för att få svar på dina frågor. Du kan både kontakta oss via telefon eller boka in dig på en kostnadsfri konsultation.

Använd vårt alternativ för fjärrkonsultation, där du skickar bilder på dig. Därefter kommer vi att gå igenom din situation och ta reda på om mikropigmentering av hårbotten är rätt lösning för dig.

5 + 5 =

Köpenhamn

Nordre Frihavnsgade 73, st TV. 2100 København Ø.

Danmark

Vejen

Dammen 2

6600 Vejen

Danmark

Kontakta oss

+45 26 28 00 83

info @ illuhair . se

Öppettider

M-F: 9 - 17

L-S: 9 - 15

Oversikt

Integritetspolicy

Sitemap